Η ΠΕΚ μέσα στα πλαίσια προσφοράς της αλλά και ευθύνης για την Υγεία των Παιδιών δραστηριοποιείται στην Προστασία Προώθηση και Υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού.
 
Ως πρώτο βήμα σας στέλλουμε ηλεκτρονικά την αναθεωρημένη ΦΙΛΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΡΕΦΟΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, του 2018, της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας .

Προστασία, Προώθηση και Υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού στις εγκαταστάσεις παροχής υπηρεσιών μητρότητας και νεογνών.

Η μετάφραση στα ελληνικά έγινε από την συνάδελφο Μάρω Σολωμού.
 
Η Κύπρος δυστυχώς ίσως να είναι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχει κανένα μαιευτήριο πιστοποιημένο «Φιλικό προς το Βρέφος». Ευρίσκονται όμως στην διαδικασία πιστοποίησης η Πολυκλινική Υγεία από το 2015, και τα δημόσια νοσοκομεία από το 2017. Όμως αρκετά από τα Δέκα βήματα θα μπορούσαν να επιτευχθούν με τη δική σας συμβολή όπως Π.χ. η επαφή δέρμα με δέρμα αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού και διάρκειας τουλάχιστον μιας ώρας, ο θηλασμός μέσα στην πρώτη ώρα ζωής, η συγκατοίκηση μητέρας-βρέφους (rooming in), η μη χρήση πιπίλας ή άλλων ξένων θηλών, ο ελεύθερος θηλασμός όταν και για όση ώρα θέλει το παιδί κτλ.
 
Η συμβολή των παιδιάτρων  στην επίτευξη του στόχου είναι βασικής σημασίας. Αντίθετα, τα εμπόδια που μπορεί να προκληθούν από τους παιδιάτρους μπορεί να θέσουν τέρμα στην επίτευξη του στόχου αφού πολλές μαμάδες στηρίζονται στον παιδίατρο τους για συμβουλές στο θέμα του θηλασμού.
 
Το Δ.Σ. και η επιτροπή Μητρικού Θηλασμού της ΠΕΚ ευελπιστούν ότι θα βοηθήσετε με τις ανανεωμένες γνώσεις σας και την προθυμία σας να προωθήσετε το θηλασμό στη πατρίδα μας. Η επιτροπή Θηλασμού σχεδιάζει επίσης κάποιες δράσεις που θα σας ανακοινωθούν σύντομα.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΕΔΩ