Η σημερινή μέρα καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων και η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου, ως ο επιστημονικός φορέας των ιατρών που πρώτοι έρχονται σε επαφή με τα νοσήματα αυτά, εκφράζει ανεπιφύλακτα προς όλους τους ασθενείς και τις οικογένειες τους την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση της.

Η σκέψη μας βρίσκεται σε όλους τους πάσχοντες, και ειδικότερα στα παιδιά, που ο καθένας με το δικό του ξεχωριστό τρόπο καλείται να παλέψει σε δύσκολα και συχνά μοναχικά μονοπάτια. Αναμφίβολα, η επιστημονική κοινότητα και η Παιδιατρική οικογένεια, βρίσκονται σε καθημερινή βάση στο πλευρό τους, με στόχο το αύριο να γίνεται ολοένα και πιο αισιόδοξο. Η σπανιότητα που χαρακτηρίζει τα νοσήματα αυτά απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και εξειδίκευση. Ο μεγάλος δε αριθμός πασχόντων και η ποικιλότητα των αναγκών τους επιβάλλουν καθολική συστράτευση και ευαισθησία, στοιχεία μιας κοινωνίας που σέβεται και νοιάζεται για τους πολίτες της.

Αναγνωρίζουμε επιπρόσθετα τις προσπάθειες για στήριξη των πασχόντων, που καταβάλλουν τόσο η Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων όσο και άλλοι εθελοντικοί σύνδεσμοι και φορείς, δηλώνοντας απερίφραστα τη βούληση μας να συνδράμουμε ουσιαστικά το έργο τους και ιδιαίτερα στο πεδίο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Όλοι μαζί, μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα. Αγκαλιάζοντας τους συνανθρώπους μας με σπάνια νοσήματα, αναδεικνύουμε την πιο ουσιαστική πλευρά της πραγματικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.