Εμμέσως, ναι. Η ευρεία παραπληροφόρηση και οι ανακρίβειες που διαδίδονται στο διαδίκτυο ή και σε άλλους χώρους, από άτομα τα οποία ως επί το πλείστον δεν κατέχουν επιστημονική γνώση επί του θέματος, μπορεί να δημιουργήσει- και έχει μάλιστα ήδη δημιουργήσει σε κάποιες περιπτώσεις-σοβαρά προβλήματα στην Δημόσια Υγεία. Στα πλαίσια της κοινωνικής και της γονεϊκής μας ευθύνης, οφείλουμε να ενημερωνόμαστε και να εμπιστευόμαστε την έγκυρη και επιστημονική πληροφόρηση. Σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις που λαμβάνουμε σχετικά με την υγεία των παιδιών μας, θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβάλει ο παιδίατρος μας, ο οποίος οφείλει να κατέχει τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα καθώς επίσης γνωρίζει τις ανάγκες και τα δεδομένα που αφορούν στο κάθε παιδί ξεχωριστά.
Οι συνθήκες της πανδημίας έχουν επίσης επιφέρει έναν ακόμα κίνδυνο για τη δημόσια υγεία-την διατάραξη του βασικού εμβολιαστικού προγράμματος των παιδιών. Οι συνθήκες εγκλεισμού ή περιορισμού έχουν προκαλέσει σημαντικές καθυστερήσεις και αναβολές άλλων εμβολιασμών με άμεσο επακόλουθο την πτώση της εμβολιαστικής κάλυψης έναντι σοβαρών λοιμωδών νοσημάτων.
Τέλος, η κλονισμένη ψυχική υγεία των παιδιών μας, είναι ένα σοβαρότατο πλήγμα με δραματικές πολλές φορές προεκτάσεις για τα παιδιά και τις οικογένειες τους που την βιώνουν. Η επάνοδος στο σχολικό πρόγραμμα, τις δραστηριότητες και την κοινωνική ζωή, είναι για τα παιδιά άμεση αναγκαιότητα, και στόχος όλων μας πρέπει να είναι η διαφύλαξη της ψυχικής ισορροπίας για το κάθε παιδί, μέσω της συμβολής μας στην εξάλειψη της πανδημίας.
Πρόσφατα σχόλια