Η Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμών – η οποία εορτάζεται την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου (24 έως 30 Απριλίου) – αποσκοπεί στην προώθηση της χρήσης εμβολίων για την προστασία των ατόμων όλων των ηλικιών από ασθένειες.

Ο Εμβολιασμός σώζει εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο και αναγνωρίζεται ευρέως ως μία από τις πιο επιτυχημένες και οικονομικά αποδοτικές παρεμβάσεις στον τομέα της υγείας στον κόσμο.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη σχεδόν 20 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο σήμερα που δεν παίρνουν τα εμβόλια που χρειάζονται.

Το θέμα φέτος είναι #VaccinesWork για όλους και η εκστρατεία θα επικεντρωθεί στο πώς τα εμβόλια – και οι άνθρωποι που τα αναπτύσσουν, παραδίδουν και τα λαμβάνουν– είναι ήρωες δουλεύοντας για την προστασία της υγείας όλων, παντού..

Ο κύριος στόχος της εκστρατείας είναι να ενημερώσει και να εκδηλώσει τη μεγάλη σημασία του εμβολιασμού για τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας όλων, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας για το 2020, η ΠΟΥ και οι εταίροι στοχεύουν:

  1. Να δείξουν την αξία των εμβολίων για την υγεία των παιδιών, των κοινοτήτων και του κόσμου.
  2. Να δείξουν πώς τα εμβόλια ρουτίνας είναι το θεμέλιο για ισχυρά, ανθεκτικά συστήματα υγείας και καθολική υγειονομική κάλυψη.
  3. Να επισημάνουν την ανάγκη βελτίωσης προόδου των εμβολιασμών, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τα κενά που υπάρχουν.

Η ΠΟΥ έχει ορίσει το 2020, ως Διεθνές Έτος της Νοσοκόμας και της Μαίας, και έτσι θα αναδείξει τον κρίσιμο ρόλο τους ως πρωταθλητές των εμβολίων για υφιστάμενους και μελλοντικούς γονείς.

Διαβάστε περισσότερα -> https://bit.ly/35g6xOf